De weg ernaar toe

Afscheid nemen van een dierbare… Het overkomt iedereen. Soms is het afscheid heel plotseling en soms is het een zware weg ernaar toe. Afscheid nemen is vaak ook een lastig onderwerp om over te praten, daarentegen is het juist wel belangrijk om er genoeg over te praten. Door genoeg te praten grijp je de kans om nader tot elkaar te komen.

Wetend dat iemand komt te overlijden, is nooit leuk nieuws. Daarnaast is het wel een mooi moment om alle wensen duidelijk af te spreken en op papier te zetten. Zo kunnen alle wensen van de dierbare nog vervuld worden. Een begrafenis of crematie zal het fijnst voelen, wanneer je zeker weet dat dit de manier is hoe de dierbare het had gewild.

Het besef dat je dierbare komt te overlijden, komt voor de meeste pas later. Meestal komt het besef pas als degene er niet meer is. Tot die tijd leef je in een soort bubbel. De ene kant wil je nog zoveel mogelijk herinneringen maken en de andere kant weet je dat het misschien wel de laatste kan zijn. Als één ding sterker is dan de dood, zijn het de herinneringen. Die blijven echt voor altijd!

Iedereen gaat anders om met afscheid nemen. Wanneer je zelf wel eens nagedacht hebt om na het overlijden van een dierbare een gedenksieraad aan te schaffen, is er ook een andere mogelijkheid. As Together biedt binnenkort ook de mogelijkheid om samen een afspraak te maken om de mogelijkheden te bekijken. Zo zouden jullie samen al een gedenksieraad uit kunnen zoeken en zou de dierbare mee kunnen beslissen over jouw sieraad. Hoe speciaal en persoonlijk een gedenksieraad al is, zo kan je het moment net een beetje specialer maken. Wat misschien nog wel belangrijker is. Je hebt er weer een nieuwe blijvende herinnering bij…

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en laatste ontwikkelingen. Laat dan hieronder je e-mailadres achter.