Herinneringen creëren aan een dierbare

Het verliezen van een geliefde leidt tot een enorm gemis. We missen iemand waarvan we hebben gehouden en waarmee we onvergetelijke momenten hebben beleefd. Iedereen gaat anders met de dood van een geliefde om, wel zul je altijd van diegene blijven houden. Een herinnering is het meest waardevolle dat je nog bezit van de overleden dierbare. Door bijzondere herinneringen zorg je ervoor dat je altijd verbonden blijft met de dierbare. Er zijn verschillende manieren waarop je een herinnering aan de overledene kan creëren. In deze blog zullen we een aantal manieren voorleggen om jouw dierbare te herdenken.

Plekje in huis
Je kan een plekje in huis creëren voor de overleden dierbare. Hierbij kan je denken aan een gedeelte in huis waar de overleden dierbare aan gehecht was. Bij dit plekje kun je spullen neerzetten die je doet denken aan de geliefde. Zo kun je denken aan bladeren van bomen, kaarsjes en mooie teksten. Iedere keer dat je langs dit plekje loopt komen er herinneringen naar boven.

Foto’s
Een andere manier om de overleden dierbare te herdenken is door oude fotoboeken te bekijken. Op deze manier komen oude herinneringen weer naar boven. Het kan zelfs zo zijn, dat het moment in je gedachten weer opnieuw plaats vindt.

Koffer met herinneringen
Met een groepje mensen die dicht bij de overleden dierbare stonden, kan je een koffer vullen met herinneringen. Iedereen kan op briefjes verschillende herinneringen schrijven die ze aan de geliefde hebben, en deze in de koffer stoppen. Wanneer je verdrietig bent of je het gewoon even nodig hebt, kun je de koffer erbij pakken en alle oude herinneringen aan de overleden dierbare lezen.

Feestdagen
Feestdagen zijn lastige momenten voor de nabestaanden. Deze momenten staan in het teken van familie en vrienden. Helaas ontbreken er voor sommigen één of meerdere belangrijke personen. Met oud en nieuw zou je de overleden dierbare bijvoorbeeld kunnen herdenken door middel van een wensballon. Je kunt dan een wens doen en samen toekijken hoe de ballon opstijgt.

Gedenksieraad
Op gebied van gedenksieraden zijn er veel mogelijkheden, ongeacht of de geliefde begraven of gecremeerd is. Je kan bijvoorbeeld een sieraad van de overleden dierbare laten omsmelten, of toevoegen aan een nieuw sieraad. Ook kun je een sieraad aanschaffen waar as in verwerkt is. Wanneer je as niet prettig vindt in je sieraad, zijn er ook mogelijkheden om een vingerafdruk of het handschrift van de geliefde te verwerken in een sieraad. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een gedenksieraad, klik dan hier. Door een sieraad zul je de dierbare altijd bij je dragen, ongeacht waar je bent.

Iedereen gaat anders met de dood van een geliefde om. Ook het creëren van een herinnering zal voor iedereen anders zijn. Het belangrijkste is dat je verbondenheid voelt met de overleden dierbare, welke manier je ook kiest. Op al deze, en nog vele andere manieren, zal je de dierbare herdenken.

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en de laatste ontwikkelingen? Laat hieronder dan je e-mailadres achter.