Positieve momenten in deze moeilijke tijd

Corona. Het woord wat heel 2020 in zijn greep heeft. Elke dag komt het wel ergens voorbij. Op het nieuws, op het werk, in het openbaar vervoer, overal. Corona heeft voor een hoop veranderingen gezorgd. Het leven wat iedereen gewend was, is ineens anders. Door corona zijn er ook heel veel dierbare verloren, wat veel verdriet met zich meebrengt. Via de media hoor je ontzettend veel negatieve berichten over corona en die zijn er ook zeker! Toch wil ik proberen er iets positiefs uit te halen. Ons leven is inderdaad beperkter geworden, juist nu is het belangrijk om te kijken naar de dingen om ons heen die er nog wel zijn. Zie de wereld als sieraad, laat een kleine glinstering achter waar je ook gaat. Wel wil ik benadrukken dat dit mijn beleving is en dat dit voor iedereen anders is.

Vanochtend om 07:00 uur ging ik hardlopen in de natuur. Om mij heen zag ik de schapen wakker worden en de paarden en koeien die stonden de grazen. De vogeltjes floten en de wereld werd wakker. De zon kwam op en alles was zo rustig en kalm. Één van de dingen die ik tijdens corona meer ben gaan waarderen is de natuur. De rust die de prachtig zingende vogels mij geven, is onbeschrijfelijk. Normaal zijn wij allemaal zo druk met alles wat er gebeurd in de wereld, in ons eigen leven en wat er gebeurd in onze telefoon. We staan altijd aan en hebben haast. De natuur heeft eigenlijk nooit haast, maar het komt wel altijd af.

Corona heeft ervoor gezorgd, dat veel mensen dichter bij zichzelf komen. Velen kunnen zich niet meer verschuilen achter werk, studie of andere (sociale) dingen. Corona heeft ervoor gezorgd dat we allemaal eens goed naar onszelf gaan kijken. In het begin ben ik zelf ook tegen onderwerpen aangelopen. Ik vond het heel lastig om de ‘vrijheid’ die ik had in te leveren. Hiermee bedoel ik vooral ook stukjes van mijn sociale leven, zoals de leuke sociale gelegenheden. De eerste weken had ik moeite met alle veranderingen. Ik bekeek het voornamelijk vanuit een negatief perspectief, door om te denken, vind ik het leven nu heerlijk. De verplichtingen, zoals verjaardagen, staan even op een laag pitje en ik moet eerlijk bekennen dat het een fijn en rustig gevoel geeft.

Ook vind ik de tijd die ik door kan brengen met mijn familie zeer waardevol. Zelf heb ik nog een opa en oma, die beiden flink op leeftijd zijn. Ik kies hier wel voor om altijd 1,5 meter afstand te houden. Natuurlijk vind ik het jammer om ze even geen knuffel te kunnen geven of even vast te kunnen pakken. Ook hier zijn weer alternatieven voor. Woorden kunnen ook aanvoelen als knuffels. Stuur eens een lief kaartje met een lieve boodschap. In deze tijd liever voor elkaar zijn is toch ontzettend mooi?

Moeilijke tijden heb je nodig, zodat je ogen worden geopend voor de dingen die je voorheen nooit hebt gezien. Probeer uit elke situatie iets positief te halen. Wacht niet op een goede dag, maar maak er zelf één.

Liefs,

Amber Schep

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en andere ontwikkelingen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.