Werken in een omgeving waar altijd verdriet is, hoe kunnen jullie dat?

‘Werken in een omgeving waar altijd verdriet is, hoe kunnen jullie dat?’ Deze vraag wordt vaak aan ons gesteld. Meestal antwoorden we meteen: ‘Iets kunnen betekenen voor iemand die in rouw is, is één van de fijnste dingen die er is’. Natuurlijk is er verdriet, het overlijden van een dierbare is een zware tijd in het leven van de desbetreffende persoon. We hebben ook zeker gemerkt dat iedereen anders met verdriet omgaat. Wij, als As Together, willen iets bijdragen aan het verwerkingsproces van de nabestaanden. Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als we de herinnering maar goed bewaren.

Het overlijden van een dierbare overkomt helaas iedereen. De één vindt het moeilijker om erover te praten dan de ander. Het mooiste bezit wat nabestaanden nog hebben, zijn herinneringen. Je kunt leegtes die je op bepaalde momenten voelt, vullen met mooie herinneringen. Het voelt goed om een stille kracht te zijn voor de nabestaanden. As Together luistert naar jouw wensen en denkt met je mee.

Vele verschillende soorten herinneringen worden aan ons verteld. Bij de een komt er een traantje vrij en bij de ander een lach op het gezicht. Wij zorgen ervoor dat je een tastbare herinnering hebt aan je dierbare. Een herinnering die je dagelijks met je mee kunt dragen. Voor As Together is dit de kernwaarde van het verwerkingsproces, ook al is je dierbare niet meer fysiek bij je.

Het mooiste aan ons werk vinden wij de glimlach, die we op het gezicht toveren, wanneer we het sieraad overhandigen. Ondanks het verdriet wat erbij komt kijken, geeft het ons voldoening om te zien dat we het verdriet hebben kunnen omzetten in een tastbare herinnering.

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en laatste ontwikkelingen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.